Supafil

KÖRNYEZETBARÁT, FÚJHATÓ ÁSVÁNYGYAPOT HŐSZIGETELÉS

KÖRNYEZETBARÁT, FÚJHATÓ ÁSVÁNYGYAPOT HŐSZIGETELÉS

Kötőanyag nélküli ásványi hőszigetelés, hozzáadott vegyszerek nélkül.

Természetes alapanyagú hőszigetelés. A Supafil® kötőanyagot nem tartalmazó, fújható ásványgyapot szigetelés. Új építésű épületekhez és utólagos hőszigeteléshez (pl. a fűtött legfelső lakószint feletti zárófödémek és építészeti elemek vízszintes felületein) való alkalmazásra tervezték. A Supafil® optimális hőtechnikai tulajdonságokkal rendelkezik, kiválóan alkalmazható üregek kitöltésére is, és ideális a befújásos alkalmazáshoz. A gyors kivitelezés mellett a legjobb minőségű hőszigetelést garantálja.

A „szűz” szálból készült ásványgyapot nem tartalmaz hozzáadott kötőanyagot, égéskésleltető szert, vagy vegyi anyagokat. A legmagasabb fokú biztonságot nyújtja Önnek, mivel a szigetelés kizárólag tiszta ásványgyapotból áll. Engedje meg, hogy a Knauf Insulation minősített céget ajánljon Önnek, amely néhány óra leforgása alatt szigeteli házát.

Alapadatok

Alapadatok

 • A Supafil® Loftot elsősorban födémek és építészeti elemek felülről végzett befújásos szigetelésére tervezték, az alkalmazási terület és a kivitelező cég által meghatározott átlagos szigetelési testsűrűséggel. Termékjellemzőit az EN 14064-1:2010 szabvány szerint értékelik és határozzák meg.
 • A kivitelező felelős a Supafil Loft anyag előírt hőtechnikai tulajdonságainak eléréséhez szükséges megfelelő módszerek alkalmazásáért, azaz a befújás során a minimálisan szükséges testsűrűség eléréséért.
 • A Knauf Insulation cég gyakorlati képzést biztosít a szigetelést végző szakcégek számára. A képzés a Supafil Loft szigetelés és más hőszigetelő anyagok alkalmazására összpontosít.
Alkalmazási terület

Alkalmazási terület

 • Födémgerendák közötti üregek
 • Lapostetők felújítása (kéthéjú hidegtetők üregei)
 • Régi csarnokok hőszigetelése
 • Előregyártott elemek és vázas, könnyűszerkezetű házak gyártása
 • Bonyolult formájú, nehezen hozzáférhető felületek
 • Függesztett álmennyezetek szigetelése
 • Falak és födémek üregeinek kitöltése
 • Új és utólagos tetőtér-beépítés
 • Minden típusú épület, beleértve a kis energiájú és passzívházakat is
A Supafil előnyei

A Supafil előnyei

Mindenki ismeri a táblás vagy tekercs kivitelben gyártott ásványgyapot hőszigetelő anyagokat. Ezeket ki kell csomagolni, le kell mérni és a kívánt formára kell szabni. Eközben figyelembe kell venni az eltérő formájú alakzatokat és a nehezen elérhető területeket egyaránt. A Supafil fújható szigetelés viszont ömlesztett, üvegszálból készült ásványgyapot. Tehát nem tekercsben vagy táblában kerül forgalomba, hanem laza töltetű, befújásra alkalmas termékként.

TETŐTÉR / PADLÁSTÉR TETŐTÉR / PADLÁSTÉR

TETŐTÉR / PADLÁSTÉR

A befújható szigetelés bármilyen üreget képes kitölteni. Különösen alkalmas vízszintes szerkezeti elemek, például födémek és álmennyezetek felülről végzett hőszigetelésére. Ehhez nincs szükség bonyolult előkészítő munkákra a padlástérben. A befújt szigetelés képes kitölteni az üregeket az elektromos vezetékek, vízvezetékek, lefolyócsövek és más, a padláson jellemzően megtalálható elemek körül.

A szigetelőanyag a legkisebb rést is kitölti. A tetőtérben a szigetelés és a födém „közlekedési útvonal” kialakításával járhatóvá tehető.

Régebbi épületek üregeinek szigetelése Régebbi épületek üregeinek szigetelése

Régebbi épületek üregeinek szigetelése

Különösen régebbi épületekben találkozhatunk olyan üregekkel, amelyekben kiegészítő hőszigetelés szükséges, a hőszigetelési tulajdonságok javítása érdekében. A kérdés az, hogyan lehet a hőszigetelő anyagot ilyen elérhetetlen helyekre bejuttatni? A megoldást a fújható szigetelés jelenti. Az üregek (pl. kéthéjú lapostetők rétegei között, födémszerkezetekben vagy szendvics falpanelekben) a befújt anyaggal kitölthetők. A befújt szigetelés ideális olyan tetőterek hőszigetelésére, ahol a gerendás (pl. borított) födém üregeit kell kitölteni.

A befújt szigetelés segítségével szerelt, vázas építészeti elemek akusztikai tulajdonságai is javíthatók. Például gipszkarton falba megfelelő nyílás kivágásával bejuttatható az üreg kitöltéséhez szükséges tömlő. 

Magastetős családi ház Magastetős családi ház

Magastetős családi ház

A fújható szigetelés ideális megoldás ferde tetők hőszigetelésére. Közvetlenül befújható az alulról párazáró, felülről páraáteresztő réteggel lezárt szarufák közé. A szigetelőanyag csekély testsűrűsége miatt a szerkezetre kis fajlagos terheket juttat. Ez lehetővé teszi nagyobb vastagságok befújását is (több mint 30 cm).

Kétségtelen előnye az is, hogy a fa tartószerkezeti elemekből álló teret néhány óra alatt képes tökéletesen és maradéktalanul szigetelni. Az egyszerűbb és gyorsabb alkalmazásnak köszönhetően a kivitelezési költségek alacsonyabbak.

KNAUF INSULATION 2022